Klachten aan SI Gewricht

Het sacro-iliacale gewricht (SI-gewricht) is een gewricht dat wordt gevormd tussen het driehoekige bot aan de basis van de wervelkolom (sacrum) en een deel van het bekken dat het ilium wordt genoemd.

Ons lichaam heeft twee sacro-iliacale gewrichten, maar vaak veroorzaakt slechts één van de gewrichten de pijn.

Het belangrijkste symptoom van het sacro-iliacale gewricht is scherpe of pijnlijke pijn aan één kant van de lage rug, direct boven beide SI-gewrichten. De pijn kan ook verwijzen naar de lies en/of naar de buitenkant van de dij, meestal boven de knie, aan dezelfde kant als het aangetaste gewricht.

De pijn kan zicht uiten in lage rugpijn, bilpijn, heupbeenpijn, liespijn en heuppijn. Pijn kan variëren van doffe pijn tot scherpe en stekende pijn en neemt toe met lichamelijke activiteit. Er is vaak spanning in één of beide billen en/of heupspieren. Af en toe straalt het uit langs het been en tot in de voet en kan het een uitpuilende schijf in de lumbale wervelkolom nabootsen.

SI-gewrichtspijn wordt meestal verergerd door te lopen en op één been te staan ​​en op één kant te liggen.

Wij behandelen klachten aan het SI gewricht bij baby’s, kinderen en volwassenen.

Oorzaak van pijn aan het SI-gewricht

Trauma of torsiestress op het bekken kan letsel, verkeerde uitlijning en pijn veroorzaken die voortvloeien uit het gewricht zelf of de ondersteunende ligamenten.

Symptomen verergeren bij langdurig zitten, staan ​​of liggen, omdraaien in bed, voorover buigen, sokken of schoenen aantrekken, trappen klimmen, heuvelklimmen, rennen, grote passen nemen, uw benen in en uit een autostoeltje bewegen en opstaan ​​vanuit een zittende positie.

SI-disfunctie kan worden veroorzaakt door trauma, zoals zwaar vallen op een bil of een voet die het sacro-iliacale gewricht afknijpt. Of elke aandoening die het normale looppatroon verandert, zoals een afwijking in knie-, heup- of beenlengte. SI-disfunctie komt vaak voor bij zwangere vrouwen en is te wijten aan hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap die de bekkenbanden verlengen en de kans op overbelasting verhogen.

Het sacro-iliacale gewrichtssyndroom reageert doorgaans goed op osteopathie en op maat gemaakte oefeningen om eventuele spieronbalans of -instabiliteit aan te pakken.

Er zijn een aantal aandoeningen die de symptomen van het SI-gewricht kunnen nabootsen, dus het is belangrijk om uw osteopaat te raadplegen voor een nauwkeurige diagnose en behandeling.

Behandeling door osteopaat aan SI-gewricht

Onze osteopaat is opgeleid om het specifieke probleem te diagnosticeren dat uw symptomen veroorzaakt. Wij zullen ook analyseren waarom dat specifieke gebied pijn veroorzaakt en de oorzaken behandelen, niet alleen de symptomen.

Na een volledige beoordeling bespreken we onze bevindingen met u en komen we een behandelaanpak overeen. De behandeling omvat een zachte weefselmassage om de spierspanning te ontspannen.

We kunnen dit volgen met articulatie en manipulatie om gewrichten los te laten en zachte craniale osteopathische technieken om de functie van de wervelkolom weer in evenwicht te brengen. Aanbevolen oefeningen om een ​​slechte houding te corrigeren maken ook deel uit van de behandeling en consultatie.