Osteopaat voor volwassenen

Waarom osteopathie toepassen bij volwassenen?

Een behandeling van een osteopaat kan voor volwassenen zeer nuttig zijn. De algehele mobiliteit neemt af tijdens de volwassenheid, zowel in de ledematen als in de wervelkolom, en meer uitgebreid in het hoofd (cranium).

Met behulp van structurele technieken in onze behandelingen proberen wij de beweeglijkheid van gewrichten te vergroten en/of in balans te brengen en spierspanning te verlichten. Dit wordt bereikt door middel van zachte gewrichtsmanipulaties, naast stretchen en gespecialiseerde massagetechnieken.

Naast het in evenwicht brengen van uw bewegingsapparaat, kan de behandeling ook de bloed- en zenuwtoevoer naar de weefsels van het lichaam verbeteren om uw eigen genezingsmechanismen te ondersteunen.

Als volwassenen kunnen we lichamelijk letsel, ongevallen, operaties, veeleisende werkomgevingen en in de meeste gevallen een combinatie van vele hiervan hebben opgelopen. Dit resulteert vaak in pijn en letsel op dat moment, of het kan zich op een later tijdstip en soms in een ander deel van het lichaam manifesteren. Het natuurlijke verouderingsproces kan ook een factor zijn.

Volwassenen kunnen enorm profiteren van een behandeling door een osteopaat. Van het identificeren van een oorzaak van een probleem tot het stellen van een diagnose die vervolgens leidt tot behandelingsadvies.

Daarnaast bieden wij ook behandelingen aan voor baby’s en kinderen

Behandeling van lage rugpijn

Behandeling van klachten bij volwassenen?

Wij behandelen veelal de volgende klachten in onze praktijk:

 • Nek- en rugpijn
 • Heup pijn
 • Hoofdpijn
 • Houding gerelateerde problemen
 • Sport verwondingen
 • Pijn gerelateerd aan jicht
 • Reumatische pijn
 • Schouderproblemen en bevroren schouder
 • Armpijn en tenniselleboog
 • Been-, enkel- en voetproblemen
 • Rugpijn tijdens de zwangerschap
 • Fibromyalgie
Behandeling door Osteopaat van rugklachten

Waarom bezoeken volwassenen onze praktijk?

De meeste volwassen patiënten bezoeken onze praktijk om één van de volgende redenen:

 • Plotselinge pijn veroorzaakt door recent fysiek trauma, een ongemakkelijke beweging of soms zonder duidelijke reden.
 • Aanhoudende chronische pijn veroorzaakt of verergerd door repetitieve bewegingen. d.w.z. lange uren in één houding doorbrengen, zoals achter een computer zitten, autorijden of staan.
 • Aanhoudende chronische pijn veroorzaakt door ongevallen of operaties in het verleden. Vaak wordt gedacht dat deze geen verband houden met de aanwezige symptomen.
 • Simpele bewegingen zoals lopen of rennen voelen niet goed en kunnen pijn veroorzaken.
 • Stress-gerelateerde musculoskeletale pijn en spanning.
 • Herhaalde acties of bewegingen, soms aangeduid als RSI-blessures.
Osteopaat behandelt hoofdpijn

Wat kan ik verwachten van mijn eerste osteopathische sessie?

Gelukkig vinden de meeste mensen de algehele ervaring van een osteopathische behandeling voor volwassenen behoorlijk ontspannend en stress verlichtend.

Uw eerste osteopathische consult zal een vol uur duren, zodat uw osteopaat voldoende tijd heeft om de geschiedenis van uw aandoening volledig te begrijpen, uw klacht grondig te beoordelen en de beste geïndividualiseerde behandelingsaanpak te bepalen.

Uw osteopaat zal een lichamelijk onderzoek uitvoeren om uw algemene beweging en houding, uitlijning van bekken en wervelkolom, flexibiliteit, spierspanning en gewrichtsmobiliteit te beoordelen. De eigenlijke behandeling omvat het gebruik van ontspannende maar diepgaande therapeutische massagetechnieken en zachte schommelende bewegingen om de beweeglijkheid van de gewrichten en spierontspanning te beïnvloeden.

Omdat er beperkingen in het lichaam zijn, worden ze gemasseerd, uitgerekt, gemanipuleerd en ‘gewiegd’ (gearticuleerd) om spieren en gewrichten te ontspannen en los te laten, en de bloedtoevoer naar het gebied te verbeteren.

U zult zich waarschijnlijk vrij ontspannen en verfrist voelen aan het einde van uw osteopathische sessie, sommige mensen ervaren enige gevoeligheid de dagen na de behandeling. We raden u aan om daarna te ontspannen, zodat uw lichaam de behandeling kan integreren.

Bij volwassenen is de respons op de behandeling langzamer en kunnen meer behandelingen nodig zijn dan bij kinderen. De osteopaat zal proberen een idee te geven van het aantal behandelingen dat redelijkerwijs kan worden geprobeerd en zal afspreken om de situatie aan het einde van de behandeling te herzien.

Interesse in een consult? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak. 

 

Stretch oefening door volwassenen

Heeft u klachten?

Wij hebben al vele volwassenen geholpen met een osteopathie behandeling voor volwassenen en wij helpen u ook graag bij uw klachten. 

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.